Tillstånd krävs för forskning

Jag gick på semester den 11te Juli men tankarna har fladdrat tillbaks till detta intressanta projekt.
Jag är på semester till den 4:e augusti så antingen stämmer vi av under denna veckan eller har ett möte veckan därpå w.c 4/8. Skulle vara bra att brainstorma tillsammans tycker jag samt diskutera tidsplan för etikansökan, patientrekrytering samt metodik . Skulle du kunna träffas 7 eller 8:e augusti? Det vore skönt att starta upp projektet i lugn och ro och kunna skaffa de tillstånd som krävs för att hantera blod med mer. Även ett etiskt tillstånd skall innefattas i studien och därför måste etiska nämnden tillfrågas om det finns synpunkter på det som skall forskas fram. I första läget tycker jag att vi gör en kortare studie på 4-6 personer med lite olika former av vitiligo. Fläckarna kan sitta på olika ställen och ha funnits där olika länge. Det finns möjlighet att göra lite fel och att kunna känna på olika typer av hud (epidermis) också utan att en större studie skulle bli förbrukad.

Comments are closed.